כדי להרגיש שבעים באמת מהאוכל ולא לחפש נישנושים מיד אחרי הארוחה, מומלץ לשלב מזונות מלאים כגון: פסטה מחיטה מלאה, בורגול, אורז מלא ועוד... גם תשבעו ליותר זמן וגם תעשירו את התזונה שלכם בשפע של סיבים תזונתיים- והפעם קבלו מתכון לפסטה מחיטה מלאה ברוטב עגבניות שווה ביותר.
מצרכים:
שקית פסטה מחיטה מלאה (500 גר') שבושלה אל דנטה (דקה שתיים פחות מזמן הבישול המומלץ)
קופסת עגבניות מרוסקות גדולה (לא להתבלבל עם רסק עגבניות)
2 בצלים
2 שיני שום קלופים ופרוסים
חבילת פיטריות שמפיניון פרוסות
חופן בזיליקום ירוק וסגול (ניתן להשיג אצל הירקן או בסופר) קצוץ גס (ניתן לקרוע עם הידיים)
1 כף אורגנו יבש
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כפית צ'לי חריף (לא חובה)
מלח
פלפל שחור גרוס
הכנה:
במחבת או סיר מטגנים את הבצל עם שתי כפות שמן זית עד להשחמה רצויה, מוסיפים את השום והפיטריות ומערבבים מספר דקות. מוסיפים את העגבניות הקלופות ומערבבים היטב, מוסיפים מעט מים ובהדרגה מוסיפים את התבלינים: קודם היבשים (פפריקה, תימין, צ'לי אורגנו מלח ופלפל) ואז את הבזיליקום הטרי. מערבבים וטועמים- אם חסר תיבול מוסיפים. מגישים מעל פסטה טרייה.
בתאבון!