אורז בסלמון ודלעתמספר מנות-2-3 מנות
רכיבים-- 2 גזרים מגוררים
- כף שמן זית כתית מעולה
- כוס אורז מלא שטוף
- 2 כוסות מים רותחים
- מעט כורכום, מלח ים, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- כ-200 גרם פילה דג סלמון טרי, או קפוא ומופשר קצוץ לקוביות קטנות
- קוביה קטנה של דלעת מגוררת
- 2-3 כפות של עירית קצוצה
- רוטב סויה איכותי לפי הטעם
אופן ההכנה-· שמים בסיר את הגזרים המגורדים ושמן הזית ומערבבים על אש נמוכה כחמש דקות עד שהגזרים מתרככים מעט
· מוסיפים לסיר את האורז, במידה והשתמשנו באורז מלא נוסיף 2 כוסות מים ונכסה אותו במשך 15 דקות. אורז לבן, נוסיף חצי כוס מים ונמתין 2-3 דקות.
· מוסיפים תבלינים, את הדג והדלעת, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה נוספת, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים 20 דקות.
· בתום הבישול מכבים את האש, מוסיפים את העירית, מערבבים קלות, מכסים שוב, ממתינים חמש דקות ואוכלים.
· לפני האכילה ניתן להוסיף מעט רוטב סויה איכותי